"The reservist is twice the citizen" Een beroemde uitspraak gedaan door Sir Winston Churchill. Een reservist neemt immers twee keer zijn verantwoordelijkheid. Met een been in de burgermaatschappij, met het andere in de krijgsmacht.

 dre opleiding low res

Als reservist doe je ervaring op met complexe vraagstukken, werk je onder moeilijke en uitdagende omstandigheden en leer je leiding geven en ontvangen. Dat is goud waard voor de reservist, de civiele werkgever en defensie. Een win-win-win situatie!

Zo is FPC Risk een van de werkgevers die graag reservisten in dienst heeft. Binnen FPC Risk dienen twee collega’s, Dré Hollanders en Timothy Fornoville in het Militair Commando Provincie Antwerpen en doen hiermee recht aan de beroemde uitspraak van Sir Winston Churchill.

dre opleiding low res

Op maandag 15 maart werd Dré samen met enkele andere reservisten opgeroepen om zich te begeven naar het militaire kamp van Leopoldsburg.
In de schoot van het Departement Tactiek Interwapen MILENG werden de Kapiteins van het wapen Genie wegwijs gemaakt in de werking van de Militaire Commando’s, de territoriale operationele instructies van Defensie en de wet en regelgeving van de nood- en interventieplannen. In de namiddag werd er een zandbakoefening (Table Top Exercise) gehouden om dit alles aanschouwelijk te maken.

dre opleiding low res